RC SULLIVAN- Ep

CD / DIY

Groningen, toť malebné holandské městečko, kde se hraje fotbálek a taky muzika. Ona vůbec holandská scéna je značně plodná, ať už mluvíme o metalu nebo v tomto případě o hardcoru. RC SULLIVAN jsou úplnými nováčky na scéně a do světa vypustili tohle čtyř skladbové ep.

Na rozjezd jako vždy intro a pak se to hrne. Slušný, moderní HC, který se však nestydí ani za old schoolové kořeny. A dodá li kapela lehký punkový přeliv, je tenhle zákusek krutě k sežrání. Scan0006

Vlivy jsou jasné hned. MADBALL, HAVE HEART, COMEBACK KID, zkrátka dnes už klasikové žánru se do tvorby těchto mladíku celkem hluboce vkořenili. Není to ale výtka, spíše návod pro fanoušky výše zmíněných kapel.

RC SULLIVAN disponují drzostí a správnou dávkou agrese, takže jim tu naštvanost a nevybouřenost prostě člověk musí věřit. Dvě kytary jsou na výsledném zvuku taky znát a za výborný a jistý křik si zpěvák Hidde zaslouží výbornou. Důrazná rytmika, souhra a kompaktně působící tvorba dávají tušit, že tihle mladí Holanďané jdou přímo za svým cílem a mají chuť stát se zavedeným jménem na evropské scéně.

Potenciál by byl a ještě k tomu přidat aspoň jednou tak delší materiál a máme to doma. Takhle zatím musíme počkat, jak si RC SULLIVAN povedou dále.

Johny from Troppau 3,5 / 5